Znamka
ADRIA STARE GENERACIJE

Je lahko ponovna raba tudi glamurozna?

ZAKAJ JE LAHKO VINTAGE ADRIJINA PRIKOLICA VAŠ NASLEDNJI PROJEKT
Avtorja Will in Saira Aspinall
ADRIJINE PRIKOLICE IMAJO VEČ ŽIVLJENJ, ZATO NAJ VAS NE PRESENETI, KO BOSTE ZAGLEDALI KAKŠEN ODLIČNO OHRANJEN STAR MODEL. STE KDAJ POMISLILI, DA BI SE LOTILI PRENOVE IN USTVARILI NEKAJ RES POSEBNEGA?

Z majhnim finančnim vložkom in nekaj domišljije lahko nekaj starega spremenite v nekaj čudovito starodobnega. Spoznajte Willa in Sairo Aspinall, Britanca, ki sta leta 2018 prodala svoje imetje v Londonu in kupila tradicionalno kmečko hišo ob Blejskem jezeru. Zakonca počasi prenavljata 400 let staro hišo v družinam prijazen butični hotel. Ko se je Will spraševal, ali bi bilo dobro, da se najprej loti nekaj manjših projektov, preden začne s hišo, mu je Saira predstavila staro prikolico Adria 380 in vizijo vintage mobilnega bara na kolesih. Rodil se je Rex’s Bar was born.

Rex’s Bar sva našla na avto.net, priljubljenem spletnem mestu za rabljena vozila. Adria 380Q iz leta 1979, še vedno primerna za na cesto, je bila oddaljena le 900 evrov in nekaj kilometrov.

Koncept bara je hitro vzbudil zanimanje enega najbolj priljubljenih okolju prijaznih kampov v državi. Ker sta imela v poletnih mesecih zagotovljen prostor v kampu Eco River, je moral Will prenovo dokončati v le štirih mesecih. Da bi znižal stroške, je Will uporabil veliko starih predmetov, ki sta jih našla v kmečki hiši Med retro elementi so garažna vrata, ki so zdaj v uporabi kot točilni pult, nekaj odličnih tapet iz petdesetih let, najdenih na podstrešju, ki dodajo starinski pridih, in 150 let star pod, preoblikovan v teraso. Skupaj z delovnimi pulti iz nerjavečega jekla po meri in visokotehnološkimi solarnimi ploščami bar ustreza vsem sodobnim standardom, a vseeno vsebuje obilo šarma. Poleg tega, da poleti strežeta žejnim obiskovalcem kampa, Saira in Will Rex's Bar odpeljeta tudi na razne dogodke in festivale, npr. na decembrska praznovanja in spomladanski festival čokolade v Radovljici.

»REX’S BAR SE JE ZAČEL KOT WILLOV POPOLDANSKI PROJEKT, VENDAR JE NATO POSTAL OGROMEN DEL NAJINEGA DRUŽINSKEGA ŽIVLJENJA IN TEMELJ NAJINEGA POSLA, MEDTEM KO OBNAVLJAVA KMEČKO HIŠO.«

Po uspehu prenove za ponovno uporabo sta se Will in Saira odločila za nakup druge Adrije. Ker ju je očarala jajčasta oblika modela 300, sta se odločila, da jo spremenita v enoto za glamping, in začela oblikovati butično hotelsko sobo v miniaturni obliki.

Nova prikolica z imenom št. 26, pri kateri sta navdih črpala iz razkošja vagonov na vlaku Orient Express, omogoča razkošno bivanje z zakonsko posteljo v polni velikosti, posteljnino in stropom za opazovanje nočnega neba. Tudi ta se nahaja v kampu Eco River v Radovljici in je poleti na voljo za rezervacije za najmanj dve noči.

... IN TUKAJ JE ŠT. 26!

Št. 26 je imel 20 let v lasti en par, ki pa se je odločil za nakup enega od novih Adrijinih modelov. Z enim slovenskim oblikovalskim podjetjem sva sodelovala tako pri barvni shemi kot tudi pri oblikovanju zunanjosti, za naju pa so ustvarili tudi več kot 50 nalepk v obliki zlatih zvezd. Z njimi sva poustvarila nočno nebo, ki sem ga želel ustvariti na stropu. Poleg prenove notranjega prostora je Will za prikolico ustvaril tudi teraso za sončenje, kjer imajo gostje zaseben zunanji prostor za sedenje, uživanje v obrokih in sprostitev.

@slovenianfamilyaspinall

Slovenian Family Aspinall

KAMP ECO RIVER
V RADOVLJICI

Kamp Eco River je majhen, popolnoma samovzdržen kamp na Gorenjskem. Nahaja se na obrežju reke Save in v neposredni bližini Blejskega jezera ter je popolna izhodiščna točka za raziskovanje slovenske narave in lepot. Vsako leto je odprt od 1. junija do 15. septembra in sprejema goste z avtodomi, mobilnimi hišicami, prikolicami in šotori, ponuja pa tudi nastanitev v razkošnih šotorih, lesenih kabinah in št. 26.

ecorivercamp.com

Zdaj ste na vrsti vi!