Varumärke
OFFPIST-ÄVENTYR I EN HUSBIL.

Vinterberättelser

Det är något speciellt med att tillbringa en vinternatt i en husbil, särskilt om du har tillbringat dagen med att testa nya ELAN-skidor. Slå på värmen, häll upp lite te, slappna av och läs dessa vinterberättelser, skrivna av några av de skickligaste vintersportproffsen, som alltid vill ha det bästa.
ALLA MINA LIVSSTILSBEHOV

Matthias Mayr är Elans friåkningsambassadör och har åkt i några av de mest avlägsna bergen på vår planet.

"Nationalparken Triglav i Slovenien är hem för mina skidor, Elan. Deras 75-årsjubileum är en perfekt anledning att åka dit och njuta. 20 cm färsk snö ovanpå ett 3–6 meter stort snötäcke väntar på oss. Eftersom det fortfarande är Corona-tider är allt annorlunda, men inte njutningen av den lätta vikten under mina fötter, den fluffiga snön under mina skidor, solen i ansiktet ...”

EN UNDERBAR DAG

Tomaž Jakofčič är en fullt kvalificerad IFMGA-bergguide och den första slovenen som guidat kunder upp till toppen av Mount Everest.

”’Det enda som är värre än en helg är en semester’ är ett vanligt skämt mellan unga pappor. Och det finns en viss sanning i det, när barnen är små. Lite senare blir allt bara roligare. Så det tog inte lång tid innan min fru och jag satte på skidorna på våra älskade döttrar också. Den här gången försökte vi föra samman husbilsresor med turskidåkning. Med Sonic, som vi fick låna av våra vänner på Adria, öppnades helt nya vinterlekplatser runt om i Slovenien, vilket gav en oändlig känsla av frihet och glädje.”

WOW, VILKEN SPÄNNING!

Grega Kofler är en erfaren IFMGA-bergguide, vintersportsinstruktör och sportentusiast.

”En skidtur där du med lite stigning får mer än 1400 höjdmeter skidåkning kan låta utmanande. Med bra väder och snöförhållanden blir det mer ett äventyr för mig och mina två söner. Den här gången blev det ännu vackrare – tillsammans med Adria Sonic.”

Elan är en världskänd skidtillverkare med mer än 75 års erfarenhet av att designa och producera de bästa skidorna i världen. www.elanskis.com