Tuotemerkki
2020.
EEPPINEN VUOSI SATULALLA.

Älä koskaan lakkaa uskomasta!

ADRIAN MAAILMANLUOKAN KUMPPANI, HUIPPUPYÖRÄILIJÄ PRIMOŽ ROGLIČ MUISTELEE TAPAHTUMARIKASTA KAUTTA.

Slovenialainen Roglič on ollut UCI World Rankingin maantiepyöräilyn ykkösenä viimeisen vuoden ja ajaa Jumbo-Visma-tiimissä. Vuoden 2020 kausi oli hänen menestyksekkäin ja dramaattisin urallaan tähän mennessä, sillä hän vaihtoi mäkihypystä kahden pyörän päälle. Vuoden 2020 kausi sisälsi upeita hetkiä.

NIIN LÄHELLÄ TOUR DE FRANCESSA.

Nizzassa 29. elokuuta alkaneeseen vuoden 2020 Tour de Franceen osallistui 22 joukkuetta ja 176 kuljettajaa. Viimeinen vaihe oli Pariisissa Les Champs-Élysées -kadulla sunnuntaina 20. syyskuuta. Matkan pituus oli yhteensä 3 484 kilometriä.
Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), myös Sloveniasta, voitti dramaattisen mittelön toista slovenialaista, Primožia, vastaan ja hänestä tuli 111 vuoteen Tourin nuorin voittaja. Roglič piti keltaista paitaa 13 päivää, mutta Pogačar päihitti hänet dramaattisessa loppuvaiheessa. Adria Mobilin kotimaalle Slovenialle tämä oli merkittävä virstanpylväs – kaksi maanmiestä kisaavat vastakkain maailman arvostetuimmassa halutuimmassa maantiepöyräilykisassa.

Voitto Liège–Bastogne–Liègessä

Kaksi viikkoa myöhemmin Primož oli taas iskussa Liegessä. Kisa ratkaistiin upealla viiden miehen sprintillä maaliviivalle, ja Roglič voitti ranskalaisen Julian Alaphilippen hidastuksen mukaan erittäin täpärästi. Joidenkin katsojien mielestä se oli ”tiukin voitto koskaan.”

Kruunattu voittaja taas Espanjassa.

LA VUELTA 2020, 2 892 KILOMETRIÄ 18 VAIHEESSA 10. LOKAKUUTA – 11. MARRASKUUTA. ROGLIČ VETI LETKAA KÄRJESSÄ. SISUA JA PÄÄTTÄVÄISYYTTÄ VAATIVA FINAALI RATKESI SOOLOTAISTOON ECUADORILAISTA RICHARD CARAPAZIA VASTAAN TOISEKSI VIIMEISESSÄ MÄKIVAIHEESSA. FINAALIPÄIVÄNÄ MADRIDISSA HÄN NAPPASI VOITON ITSELLEEN TIUKIMMALLA VOITOLLA SITTEN VUODEN 1984.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen monella tapaa, mutta myös erittäin menestyksekäs sinulle, sillä aloitit kauden voitolla ja lopetit sen johtavana pyöräilijänä UCI-rankingissa. Vilpittömät onnittelut. Kertoisitko meille, miltä tämä upea saavutus tuntuu?

Olen tietysti todella tyytyväinen ja ylpeä, mutta samalla janoan lisää – haluan aina kehittyä ja kohdata suurimman ja vaikeimman haasteen. Niin ollaan parhaita ja pysytään parhaana. Harjoittelu- ja valmistautumisprosessini on mukautettu tätä varten, jotta voin taistella samasta positiosta uudelleen.

Upeista saavutuksista, tuloksista ja voitetuista laakeriseppeleistä huolimatta vaikutat aina realistiselta ja jalat maassa -tyypiltä. Miten onnistut siinä?

Pysymällä omana itsenäni; aloitan joka päivän olemalla itselleni rehellinen. Samalla ei myöskään saa unohtaa omia juuriaan ja miten tähän on tultu. Nämä asiat ovat minulle tärkeitä, koska kaikkien valmisteluiden ja kilpailujen lisäksi samalla tapahtuu paljon muutakin. Keskityn kilpailun rytmiin koko kauden ajan.

GOLDEN WHEEL 2020 -PALKINNON VOITTO.

Kausi päättyi menestyksekkäästi Primožin voitettua ranskalaisen
Velo-lehden myöntämän Golden Wheel -palkinnon, jonka saajan valitsevat urheilutoimittajat ympäri maailman.

Vaikka vain yksi pyöräilijä nostaa kätensä ilmaan maaliviivalla, tiedämme, että pyöräily on etäisesti joukkuelaji, jossa ilman oikeanlaista energiaa ja joukkueen yhteistyötä ei voi saada huipputuloksia. Miten sinä ja joukkueesi valmistauduitte uuteen kauteen tämän aikana, oletko tyytyväinen tehtyyn työhön?

Eniten korostui se, että vaikka jokainen harjoittelee yksin, pysyimme silti joukkueena; eli olemme jatkuvasti yhteydessä, vaikka harjoittelimme kotona, rohkaisimme, motivoimme ja tuimme toinen toistamme koko valmistelujen ajan. Samalla teimme ahkerasti töitä, joten on mukavaa nähdä menestyksemme. Sponsoriemme ja faniemme tuki ja luottamus merkitsivät myös meille paljon.

Ketä tai mitä ajattelet eniten vaativien valmistelujen ja kilpailujen aikana – mikä inspiroi, kun on vaikeinta?

Ennen kaikkea on oltava rehellinen itselleen, tehdä rakastamiaan asioita ja etsiä jatkuvasti tapoja, joilla asian voisi tehdä vielä paremmin. Perheeni on suurin rohkaiseva tekijäni ja tukeni, ja siitä saan lisää voimaa tulla joka kisaan niin valmiina ja motivoituneena kuin mahdollista.

Kertoisitko, mitä matkailuauton käytön mahdollisuus valmistelujen ja kilpailujen aikana tarkoittaa sinulle ja perheellesi?

Lopulta tajuaa aina, että aika on kaikkein tärkeintä, etenkin rakkaimpien kanssa vietetty aika. Työrytmistä huolimatta matkailuauto tuo aina jonkinlaista vapaa-aikaa, joten tällä tavoin viettämämme aika on minulle arvokasta, koska meillä on aina mukavaa.

Haastattelu tehty maaliskuussa 2021. Voit seurata Primožia 21-2-kaudella osoitteessa
at
www.primozroglic.com ja fi.adria-mobil.com

Primoz Roglic, vuoden 2021 olympiakullan voittaja, miesten maantiepyöräilyn henkilökohtainen aika -ajo.