Tuotemerkki
VANHAN SUKUPOLVEN ADRIA

Voiko kierrätettyjen materiaalien käyttö olla hohdokasta?

MIKSI ADRIAN VINTAGE-MATKAILUVAUNU VOISI OLLA MUKAVA PROJEKTI?
Kirjoittanut Will Ja Saira Aspinall
ADRIA-MATKAILUVAUNUILLA ON MONTA ELÄMÄÄ, EIKÄ OLE HARVINAISTA TÖRMÄTÄ HYVINKIN VANHOIHIN MALLEIHIN, JOTKA OVAT EDELLEEN LOISTAVASSA KUNNOSSA. OLETKO KOSKAAN MIETTINYT ALOITTAVASI REMONTTIPROJEKTIN LUODAKSESI JOTAIN TODELLA ERITYISLAATUISTA?

Pienellä rahallisella panostuksella ja mielikuvituksella voit muuntaa jonkin vanhan ihastuttavaksi vintageksi. Tapaa Will ja Saira Aspinall, kaksi brittiä, jotka myivät omaisuutensa Lontoossa vuonna 2018 ostaakseen historiallisen maatilan Sloveniasta läheltä Bledjärveä. Pariskunta kunnostaa 400 vuotta vanhaa taloa pikku hiljaa perheystävälliseksi boutique-hotelliksi. Kun Will mietti, pitäisikö hänen aloittaa pienempiä tee-se-itse-projekteja ennen talon parissa aloittamista, Saira esitteli hänelle vanhan Adria 380 -matkailuvaunun ja vision vintage-teemaisesta liikkuvasta baarista. Näin syntyi Rex’s Bar.

Löysimme Rex’s Barin suositulta slovenialaiselta verkkosivustolta avto.netistä, jossa myydään käytettyjä ajoneuvoja. Edelleen maantiekelpoisen vuoden 1979 Adria 380Q:n hintapyyntö oli vain 900 euroa ja se sijaitsi vain muutaman kilometrin päässä.

Baarin konsepti herätti nopeasti erään maan suosituimman ympäristöystävällisen leirintäalueen mielenkiinnon. Saatuaan paikan Eco River Campista kesäkuukausiksi Willillä oli vain neljä kuukautta aikaa saada remontti valmiiksi. Kustannusten pienentämiseksi Will hyödynsi monia vanhoja pariskunnan maatilalta löytyneitä esineitä. Retro-ominaisuuksiin lukeutuu muun muassa autotallin ovi, joka toimii nyt baaritiskinä, hienoja ullakolta löytyneitä 50-luvun tapetteja tuomassa vintage-tunnelmaa sekä 150 vuotta vanhat lattialankut, jotka muunnettiin terassiksi. Nämä yhdessä mittatilaustyönä tehtyjen rosteristen työtasojen ja huipputekniikkaa edustavien aurinkopaneelien kanssa saavat baarin täyttämään kaikki nykyajan standardit säilyttäen charminsa. Sen lisäksi, että Saira ja Will viettävät kesänsä palvelemalla janoisia retkeilijöitä, he myös vuokraavat Rex’s Baria tapahtumiin ja festivaaleihin, kuten joulujuhliin ja lähellä olevan historiallisen Radovljican kaupungin keväisiin suklaafestivaaleihin.

”REX’S BAR ALKOI WILLIN REMONTTIPROJEKTISTA, MUTTA SIITÄ ON TULLUT VALTAVA OSA PERHEEMME ELÄMÄÄ JA YRITYKSEMME SELKÄRANKA KUNNOSTAESSAMME MAATILAA”

Tämän kunnostusprojektin myötä Will ja Saira päättivät ostaa toisen Adrian. Munanmuotoinen 300-malli teki heihin vaikutuksen, ja he päättivät, että siitä tulisi erinomainen glamping-auto ja alkoivat suunnittelemaan pikkuhotellia minikoossa.

Idän pikajunan vaunujen koristeellisuudesta inspiraationsa saanut uusi matkailuvaunu – joka sai nimen No.26 – tarjoaa ylellisen majapaikan täysikokoisella kaksoisvuoteella, pellavavuodevaatteilla ja tähtikatolla. Sekin sijaitsee Eco River Campissa Sloveniassa ja on vuokrattavissa kesällä vähintään kahdeksi yöksi.

…JA NO.26 TOIVOTTAA TERVETULLEEKSI!

No.26:n omisti aiemmin eräs pariskunta 20 vuoden ajan, ja he olivat päivittämässä uuteen Adriaan. Työskentelimme saman slovenialaisen suunnittelijan kanssa värimaailman ja ulkoasun parissa, ja hän valmisti meille myös yli 50 kultaista tähtitarraa – jotta saimme haluamani tähtitaivaan kattoon. Sisätilojen remontoinnin lisäksi Will loi matkailuvaunuun aurinkokannen, jossa vieraat voivat rauhassa istuskella, syödä ja rentoutua ulkosalla.

@slovenianfamilyaspinall

Slovenian Family Aspinall

Eco River Camp
Radovlijica, Slovenia

Eco River Camp on pieni täysin omavarainen leirintäalue Slovenian Alppien alueella. Alue sijaitsee Sava-joen rannalla ja erittäin lähellä Bledjärveä, joten se on täydellinen paikka tutkia Slovenian luontoa ja kauneutta. Leirintäalue on auki joka vuosi 1. kesäkuuta – 15. syyskuuta, ja sinne voi mennä matkailuautolla, asuntovaunulla, matkailuvaunulla tai teltalla. Paikasta löytyy myös paikan omia kellotelttoja, puumökkejä ja No.26.

ecorivercamp.com

Sinun vuorosi!