Merk
AVONTUREN BUITEN DE PISTE IN EEN CAMPER.

Winterverhalen.

Het doorbrengen van een winteravond in een camper heeft iets speciaals, vooral als je de hele dag druk bent geweest met het testen van nieuwe ELAN-ski's. Doe de verwarming aan, schenk een kop thee in, ontspan en lees deze winterverhalen, geschreven door een aantal van de meest vaardige wintersportprofessionals die altijd het allerbeste eisen.
AL MIJN LIFESTYLE-BEHOEFTEN

Matthias Mayr is een free-ride ambassadeur van Elan die op een aantal van de meest afgelegen bergen op onze planeet heeft geskied.

"Het nationale park Triglav in Slovenië, de thuisbasis van mijn Elan-ski's. Het 75-jarige jubileum is een perfecte reden om daarnaartoe te gaan en er wat tijd door te brengen. Een laagje verse sneeuw van 20 cm bovenop een pak sneeuw van 3-6 meter hoog wacht ons op. Omdat we nog steeds in coronatijd zitten, is alles anders, maar niet het genot dat ik ervaar door het lichte gewicht onder mijn voeten, de verse sneeuw onder mijn ski's, de zon op mijn gezicht, ..."

EEN PRACHTIGE DAG

Tomaž Jakofčič is een volledig gekwalificeerde IFMGA-berggids en de eerste Sloveen die klanten begeleidt naar de top van de Mount Everest.

"Alleen vakanties zijn erger dan de weekenden", is een veel gemaakte grap onder jonge vaders. En daar zit een kern van waarheid in, zeker als je kinderen nog klein zijn. Later wordt alles aangenamer en dus hebben mijn vrouw en ik onze geliefde dochters ook zo snel mogelijk de ski's ondergebonden. Deze keer hebben we geprobeerd het reizen met een camper aan te laten sluiten op het maken van skitochten. Met de Sonic, die zo vriendelijk aan ons is uitgeleend door onze vrienden van Adria, zijn er volledig nieuwe winterspeelplaatsen geopend binnen Slovenië en dat ging gepaard met een oneindig gevoel van vrijheid en plezier."

WAUW, DIE OPWINDING!

Grega Kofler is een ervaren IFMGA-berggids, wintersportinstructeur en sportliefhebber

"Een skitocht waarbij je met een kleine helling meer dan 1.400 hoogtemeters aan skiën krijgt, kan klinken als een uitdaging. Met gunstig weer en een goede sneeuwconditie wordt het meer een avontuur voor mij en mijn twee zonen. Deze keer werd het zelfs nog mooier – met de Adria Sonic die ons vergezelde."

"We genieten met volle teugen, de bochten zijn lang en breed, onze benen worden moe... Uiteindelijk vinden we onze eigen weg die ons bijna tot in het centrum van Bohinjska Bistrica brengt. De opwinding is compleet wanneer we terugkijken naar waar we vandaan zijn geskied en wat er nog moet komen. Mijn vrouw en jongste zoon in een Sonic met een koud glas Coca-Cola voor de jongens en een welverdiend biertje voor mij, in het warme comfort van de Sonic. "WAUW!" Bedankt Elan en Adria Mobil voor de onvergetelijke ervaring."

Elan is een wereldberoemde ski-fabrikant met meer dan 75 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van de beste ski's ter wereld. www.elanskis.com