Lifestyle
WE ONTMOETEN EEN NEDERLANDS GEZIN DAT RECENTELIJK HUN EERSTE CARAVAN HEEFT GEKOCHT, EEN BIJNA-NIEUWE ADORA

Door de ogen van nieuwe kopers.

kidslovetravel.net
"WIJ ZIJN KEVIN, AAFJE, FLORIS (8) EN LOTTE (7) EN SAMEN REIZEN WE DE HELE WERELD ROND MET HET VLIEGTUIG, DE AUTO EN DE CARAVAN. WE HEBBEN NU AL MEER DAN 50 LANDEN BEZOCHT. IN DE AFGELOPEN JAREN HEBBEN WE EUROPA ONTDEKT AAN DE HAND VAN PRACHTIGE KAMPEERVAKANTIES EN WE ZIJN ER NOG LANG NIET KLAAR MEE! DAAR GINGEN WE, VOOR DE EERSTE KEER OP REIS MET ONZE HIPPIE-CAMPER. EEN GROTE, RODE SRV-ACHTIGE BUS. WE HEBBEN DRIE WEKEN DOOR FRANKRIJK EN SPANJE GEREISD. HET WAS EEN FANTASTISCHE TRIP EN TOCH WAREN ER EEN AANTAL DINGEN DIE TEGENVIELEN ... HET BLEEK DAT WE NERGENS IN DE BUURT VAN HET STRAND KONDEN PARKEREN MET ONZE SURFPLANKEN OP HET DAK. DE CAMPER WAS DAAR TE GROOT VOOR. HELAAS MOESTEN WE OOK DE PRACHTIGE MIDDELEEUWSE FRANSE DORPJES AAN ONZE NEUS VOORBIJ LATEN GAAN OMDAT DE PARKEERPLAATSEN TE KLEIN WAREN. EN TEN SLOTTE: NAAR HET TOILET GAAN EN DOUCHEN BLEEK GEWOON NIET MOGELIJK IN ONZE HIPPIE-BUS. DAT WAS EIGENLIJK HET DEFINITIEVE STRUIKELBLOK.

De camper werd dus te koop aangeboden, maar wat nu? We zijn gek op kamperen; veel in de buitenlucht, genieten van de natuur, de kinderen die rond kunnen rennen en vriendjes kunnen maken. De oplossing voor ons was een caravan en een redelijk nieuwe versie, met alle luxe die daarbij komt kijken. We kunnen een caravan gewoon op de kampeerplaats achterlaten en met de auto kunnen we het strand bereiken of een pittoresk dorpje zoeken.
We beginnen onze zoektocht op een boulevard met caravandealers, we kijken naar alle merken en worden uiteindelijk verliefd op een Adria. De caravans zijn ingericht met lichte, natuurlijke tinten en uitgerust met de nodige luxe voorzieningen. Waar we in eerste instantie op zoek gingen naar een caravan met stapelbedden voor de kinderen, vertelt een vriendelijke verkoper ons dat onze kinderen naar alle waarschijnlijkheid over een jaar in een tent willen slapen en dat de stapelbedden veel ruimte in beslag nemen. We kiezen daarom voor een caravan met een vast bed en een rond zitgedeelte dat kan worden geconverteerd in een groot bed voor als de kinderen nog een jaar binnen willen slapen. We zijn ook op zoek naar een caravan met een grote koelkast, zodat we niet elke dag boodschappen hoeven te doen en, uiteraard, ook een exemplaar met zowel een toilet als een fijne douche.

Als ik de Adria Adora binnenstap, ben ik meteen verkocht! Dit type caravan heeft een panoramisch dak! De hele voorkant is eigenlijk een venster, waardoor de caravan heel licht is vanbinnen en je 's nachts vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Hoe cool is dat wel niet

Voor ons blijkt een caravan op dit moment de perfecte keuze te zijn. We hebben nu eigenlijk het beste van twee werelden: een luxueus privéhuis op wielen dat we op de meest prachtige plekken kunnen neerzetten en de auto om het gebied te verkennen, de surfplanken mee te nemen naar de zee en de prachtige verborgen plekjes te ontdekken."