Merk
2020.
EEN LEGENDARISCH JAAR OP HET ZADEL.

Altijd geloof blijven houden!

ADRIA-PARTNER VAN WERELDKLASSE,
TOPWIELRENNER PRIMOŽ ROGLIČ, KIJKT TERUG OP
EEN VEELBEWOGEN SEIZOEN.

Roglič, afkomstig uit Slovenië, bezette in het afgelopen jaar de toppositie op de UCI Wereldranglijst en fietst voor Team Jumbo-Visma. Het seizoen 2020 was het meest succesvolle en tegelijkertijd het meest dramatische jaar tot dusver in zijn ongelooflijke fietscarrière, na te zijn overgestapt van het schansspringen naar het wielrennen. Het seizoen 2020 ging gepaard met een aantal fantastische momenten.

ZÓ DICHTBIJ IN DE TOUR DE FRANCE

De Tour de France van 2020 startte op 29 augustus in Nice voor 22 teams en 176 fietsers. Na 3.484 kilometer te hebben afgelegd, vond de laatste etappe in Parijs langs de Champs-Élysées plaats op zondag 20 september.Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), eveneens uit Slovenië, won na een geweldige eindsprint met landgenoot Primož, en werd daarmee de jongste winnaar van de Tour in 111 jaar. Roglič had de gele trui 13 dagen in zijn bezit, maar werd ingehaald door Pogačar tijdens de dramatische een-na-laatste etappe. Voor Adria Mobil's thuisland Slovenië was dit een bijzondere triomf, met twee landgenoten in een nek-aan-nekrace in de bekendste wielerronde ter wereld.

Winnaar van Luik-Bastenaken-Luik

Twee weken later verscheen Primož alweer aan de start in Luik. Deze race werd beslist in een buitengewone eindsprint met vijf renners, waarbij Roglič de Fransman Julian Alaphilippe versloeg in een ultieme fotofinish die door een aantal gerespecteerde wielerkenners werd beschreven als de "meest nipte fotofinish aller tijden".

Opnieuw gekroond tot kampioen in Spanje.

LA VUELTA 2020, 2.892 KM VERDEELD OVER 18 ETAPPES VANAF 10 OKTOBER TOT DE FINISH IN MADRID OP 11 NOVEMBER. ROGLIČ DOMINEERDE IN EEN LEGENDARISCHE WEDSTRIJD WAARBIJ HIJ HET PELOTON VANUIT DE KOPPOSITIE MEENAM. DE EINDSTRIJD WERD BESLIST DOOR EEN SOLOGEVECHT TEGEN RICHARD CARAPAZ UIT ECUADOR TIJDENS DE VOORLAATSTE BERGETAPPE, WAARIN KARAKTER EN DOORZETTINGSVERMOREGEN DE DOORSLAG GAVEN. OP DE LAATSTE DAG IN MADRID GREEP HIJ DE TITEL MET DE KLEINSTE WINSTMARGE SINDS 1984.

Het jaar 2020 was op vele manieren uitzonderlijk, maar ook bijzonder succesvol voor jou, omdat je het seizoen begon met een overwinning en afsloot met de toppositie op de UCI Wereldranglijst. Nogmaals onze hartelijke felicitaties daarvoor. Kun je met ons delen hoe je je voelt bij deze buitengewone prestatie?

Ik ben natuurlijk heel erg tevreden en trots, maar tegelijkertijd blijf ik honger houden naar meer. Ik wil mezelf altijd verbeteren en sta nu voor de grootst mogelijke en moeilijkste uitdaging, namelijk hoe ik de beste kan zijn én blijven. Mijn trainingen en voorbereidingen zijn hier ook op afgestemd, zodat ik nogmaals voor deze positie kan strijden.

Ik ben natuurlijk heel erg tevreden en trots, maar tegelijkertijd blijf ik honger houden naar meer. Ik wil mezelf altijd verbeteren en sta nu voor de grootst mogelijke en moeilijkste uitdaging, namelijk hoe ik de beste kan zijn én blijven. Mijn trainingen en voorbereidingen zijn hier ook op afgestemd, zodat ik nogmaals voor deze positie kan strijden.

Gewoon door te blijven wie je bent; je begint elke nieuwe dag zodanig dat je trouw blijft aan jezelf en met het besef dat je niet mag vergeten waar je vandaan komt en hoe je hier bent gekomen. Deze zaken zijn erg belangrijk voor mij, want naast alle voorbereidingen en wedstrijden, spelen er ook altijd andere dingen. Op deze manier blijf ik het hele seizoen gefocust op het competitieve ritme.

WINNAAR VAN HET GOUDEN WIEL 2020.

Het seizoen werd afgesloten. Primož ontving de prestigieuze Gouden Wiel-award van het Franse Velo Magazine, een prijs die wordt toegekend door sportjournalisten vanuit de hele wereld.

Ondanks het feit dat er maar één renner is die zijn handen in de lucht kan steken bij de finishlijn, weten we dat wielrennen ook absoluut een teamsport is waarbij je zonder de juiste energie en samenwerking binnen het team niet kan rekenen op een topresultaat. Hoe hebben jij en je team je tijdens deze periode voorbereid op het nieuwe seizoen en ben je tevreden met het werk dat is verzet?

De grootste nadruk lag op het feit dat we ondanks de individuele training nog steeds een team bleven. Dit betekent dat we voortdurend onderling contact hadden, ook tijdens de trainingen thuis, dat we elkaar aanmoedigden, motiveerden en ondersteunden gedurende de hele periode en alle voorbereidingen, en dat we tegelijkertijd ook erg hard werkten. Dus het is geweldig om te zien dat we deze tijd met succes hebben doorstaan. De steun en het vertrouwen van onze sponsors en fans betekenden ook heel veel voor ons.

Aan wie of wat denk je het vaakst tijdens veeleisende voorbereidingen en wedstrijden, wat inspireert je wanneer je het moeilijk hebt?

Boven alles moet je trouw blijven aan jezelf, de dingen doen die je graag doet en blijven zoeken naar manieren om het nog beter te doen. Natuurlijk zijn mijn familieleden hierin de grootste aanmoediging en steun, wat mij extra kracht geeft om elke wedstrijd zo goed mogelijk voorbereid en gemotiveerd te starten.

Kun je met ons delen wat het voor jou en je familie betekent om tijdens de voorbereidingen en wedstrijden gebruik te kunnen maken van een camper?

Uiteindelijk komt er altijd het besef dat tijd het meest waardevolle bezit is, en de tijd die je kunt doorbrengen met mensen van wie je houdt is dat nog veel meer. Ondanks het werkritme zorgt de camper altijd voor een gevoel van vrije tijd. Dus de tijd die we op deze manier samen doorbrengen is erg waardevol voor mij, ook omdat we het altijd heel goed naar ons zin hebben.

Het interview vond plaats in maart 2021 en je kunt Primož tijdens dit seizoen volgen via
at
www.primozroglic.com en www.adria-mobil.com

Primoz Roglic, winnaar Olympisch gouden medaille 2021, individuele tijdrit heren wielrennen op de weg.