Merk
OLD GENERATION ADRIA

Kan upcycling glamoureus zijn?

WAAROM EEN VINTAGE ADRIA-CARAVAN JE VOLGENDE GEWELDIGE PROJECT ZOU KUNNEN ZIJN.
Door Will En Saira Aspinall
ADRIA-CARAVANS HEBBEN EEN HELEBOEL LEVENS EN HET IS NIET ONGEBRUIKELIJK DAT JE ECHT OUDE MODELLEN TEGENKOMT DIE NOG STEEDS IN EEN GEWELDIGE STAAT VERKEREN. HEB JE OOIT OVERWOGEN EEN RENOVATIEPROJECT TE ONDERNEMEN OM IETS ECHT SPECIAALS TE CREËREN?

Met een kleine financiële investering en een beetje verbeeldingskracht kun je iets ouds in iets heerlijk vintage veranderen. Maak kennis met Will en Saira Aspinall, twee Britten die in 2018 hun huis in Londen hebben verkocht om een historische boerderij te kopen in de buurt van het Bled-meer in Slovenië. Het stel is bezig met het renoveren van het 400 jaar oude huis in een gezinsvriendelijk boetiekhotel. Toen Will zich afvroeg of hij misschien beter eerst wat kleinere doe-het-zelf-projecten kon aanpakken alvorens te beginnen met het huis, liet Saira hem een oude Adria 380-caravan zien en stelde ze hem het idee voor van een op vintage geïnspireerde mobiele bar zonder netaansluitingen. Dat was het begin van  Rex’s Bar.

We kwamen Rex’s Bar tegen op avto.net, de populaire Sloveense website voor tweedehands voertuigen. De 1979 Adria 380Q was nog steeds rijklaar, kostte maar 900 euro en bevond zich op slechts een paar kilometer afstand.

Het concept voor de bar wekte al snel de interesse van een van de meest populaire milieuvriendelijke campings in het land. Met een afgesproken verblijfplaats bij Eco River Camp voor de zomermaanden had Will maar vier maanden de tijd om de renovatie te voltooien. Om de kosten te drukken, heeft Will een groot aantal oude voorwerpen uit de boerderij van het stel een nieuwe bestemming gegeven. De retro-kenmerken bestaan onder andere uit een garagedeur die nu dienstdoet als bar, geweldig behang uit de jaren 1950 dat op zolder werd gevonden en waarmee een vleugje vintage wordt toegevoegd en 150 jaar oude vloerplaten die werden getransformeerd tot een terras. In combinatie met het maatwerk van roestvrijstalen werkoppervlakken en hightechzonnepanelen, voldoet de bar aan alle moderne standaarden terwijl een groot gedeelte van de charme werd behouden. Naast het bedienen van dorstige kampeerders op zomeravonden, verhuren Saira en Will Rex’s Bar ook voor evenementen en festivals, zoals de decemberfestiviteiten en het chocoladefestival in de lente in de nabijgelegen stad Radovljica.

"REX’S BAR BEGON ALS EEN RENOVATIEPROJECT VOOR WILL, MAAR MAAKT NU EEN ENORM ONDERDEEL UIT VAN ONS GEZINSLEVEN EN FUNGEERT ALS ZAKELIJKE RUGGENGRAAT TERWIJL WE DE BOERDERIJ RENOVEREN"

Na het succes van dit upcycling-project, besloten Will en Saira om nog een Adria te kopen. Gecharmeerd door de eivormige 300, besloten ze dat het model kon fungeren als een uitstekende glamping-unit en ontwierpen zij een miniatuur-boetiekhotelkamer.

Geïnspireerd door de weelde van de Orient Express-treinwagons, biedt de nieuwe caravan, Nr. 26 genaamd, een luxueus verblijf met een volledig tweepersoonsbed, linnen beddengoed en een sterrenhemel-plafond. Dit verblijf, dat zich ook bevindt bij het Eco River Camp in Slovenië, kan worden gereserveerd als zomerverblijf voor twee nachten of meer.

...EN NR. 26 HEET JE VAN HARTE WELKOM!

Nr. 26 was al 20 jaar in het bezit van hetzelfde stel en zij waren van plan te upgraden naar een nieuwe Adria. Samen met dezelfde Sloveense ontwerper hebben we gewerkt aan het kleurenschema en het ontwerp voor de buitenkant, en dit bureau heeft ook meer dan 50 gouden foliestickers van sterren voor ons gemaakt om de sterrenhemel na te bootsen die ik voor het plafond wilde. Naast het renoveren van de binnenruimte heeft Will ook een zonnedek voor de caravan gemaakt, zodat de gasten een privéruimte hebben om buiten te zitten, te eten en te ontspannen.

@slovenianfamilyaspinall

Slovenian Family Aspinall

ECO RIVER CAMP
RADOVLIJICA, SLOVENIË

Eco River Camp is kleine, 100% zelfvoorzienende camping in de alpine-regio van Slovenië. De camping is gevestigd aan de oevers van de Sava-rivier, dicht in de buurt van het Bled-meer, op de perfecte locatie om de natuur en de pracht van Slovenië te verkennen. De camping is elk jaar open van 1 juni tot 15 september, accepteert gasten met recreatievoertuigen, campers, caravans en tenten en biedt tevens accommodaties op het terrein aan in de vorm van beltenten, houten hutten en Nr. 26.

ecorivercamp.com

Nu is het jouw beurt!