Merke
Hvordan forståelsen av «aerodynamikk» har formet Adrias nye generasjon campingvogner.
Av Jure Gregorčič
Hva er likheten mellom dagens moderne campingvogn og nymoderne fly?
Et ord: areodynamikk.

Moder Jords vind er et fenomen med en energi og kraft som aldri må undervurderes. Å oppleve stormkast er å oppleve en av naturens mest brutale krefter. Vind er også styrken som gir oss mennesker vinger til å utforske verden, for uten den ville vi aldri ha flydd eller forstått viktigheten av effektiv konstruksjon og mobilitet. Uten å forstå og respektere vinden, ville dens energi for alltid ha vært en trussel mot oss. Menneskeheten har lært å fange luftstrømmer og lede dem slik de ønsker, og få fienden til å bli en alliert.

Skjønne og aerodynamiske campingvogner

Aerodynamikk er studien av krefter og den resulterende bevegelsen av gjenstander gjennom luften. Nå er driver Adria denne vitenskapen på campingvogner videre. Først Astella, som tar i bruk luftfartseffektivitet, som leder luftstrømmer for å gjøre trekkingen tryggere og mer effektiv. En integrert aerodynamisk design støttet av høyteknologiske elektroniske tester og analyser utført i en virtuell tunnel av den verdenskjente slovenske flyprodusenten Pipstrel luftfartøy, som tok luftstrøm-effektiviteten ved trekking av en Astella til neste nivå. Denne vitenskapen er nå overført til Adrias nye generasjon av campingvogner - først til Adora og nå til den nye Alpina. Aldri før har trekking av en campingvogn vært så retningsstabil og energieffektiv når det kommer til så store, komfortable og romslige hjem på hjul. Disse campingvognene trosser ikke vinden under kjøring, de jobber med den. Å reise langt er nå enklere for lommeboken, da den effektive aerodynamikken reduserer forbruket av drivstoff ved trekking. Disse campingvognene har en karakteristisk design, flott ny silhuett med perfekte proporsjoner og elegante, rene linjer med myke avrundede kanter. De nye campingvognene holder seg rolige og stabile på veien, og beholder sin stabilitet, til og med i storm.

Naturen som inspirasjon

Naturen har alltid vært en kilde til inspirasjon for Adria-produkter. Adrias hjemland, Slovenia, er et grønt land der mennesker verdsetter kontakt med naturen. Det er en av Europas land med høyest artsmangfold og de reneste miljøer. Akkurat som et blikk fra fjelltoppene eller fargene på skogen gir en følelse av ro, slik gir lys og naturskjønn utsikt et opphold i Adrias kjøretøy verdt det. Til og med den mildeste vinden gir naturlig lufting, med utmerket isolering som hjelper deg med å holde deg avkjølt i løpet av sommeren, til og med uten klimaanlegg. Når vi designet de aerodynamiske løsningene, var Adrias første tanke å finne inspirasjon i naturen. Tenk deg hvordan vinden former en regndråpe som faller høyt fra himmelen mot jorden eller en vandrefalks utrolige stabilitetskontroll i hurtig vertikalt fall. Utviklingsteamet til Adria kombinerte det estetiske designet med vindprinsipper på en veldig naturlig måte.

Å kombinere estetikk med luftfarts dynamikk

Adria og deres designpartnere, Gigidesign studio holder fast ved store ideer og innovativ tankegang, kombinerer de beste løsningen fra eksperter innen vitenskap om vind, og kombinerer de beste løsningene fra eksperter innen vitenskap om vind - Pipistrels aerodynamiske teknikere. Den slovenske luftfartsprodusenten Pipistrel, som er det første selskapet i verden som sertifiserte et elektriske fly, er en leder innen flyindustrien når det gjelder utvikling av alternativ fremdrift. Astella representerer et teknologisk gjennombrudd, en mengde kombinerte kunnskaper og ideer, og samarbeidet mellom mange forskjellige, tilsynelatende uforenlige felt og yrker. Adria er inspirert av naturen, og kombinerer de beste og mest avanserte vitenskapelige løsningene for å lage toppmoderne campingvogner som kløyver luften i henhold til prinsippene for luftfart. Pipistrels ekspert innen aerodynamisk fysikk og luftsimulering, Matej Andrejašič, forklarer nøkkelgrunnene for aerodynamiske løsninger:

BURJA

en type slovensk vind

The wind is so deeply embedded in human lives that people from all over the world have given it names according to its power, effect and direction. Slovenia is well familiar with the power of "Burja", the country's strongest wind that blows from its mountain barriers towards the sea. The strength of Burja serves as a safety reminder, as its gusts can reach hurricane levels and even stop traffic. On the other hand, Burja is also a noble wind, as it always brings sun, stable weather, and the harmony of taste exemplified in the Slovenian kraški pršut, a type of air-dried prosciutto produced in the Burja-swept region of Kras.