Merke
2020.
ET EPISK ÅR I SYKKELSETET.

Slutt aldri å tro!!

ADRIAS PARTNERE I VERDENSKLASSE, TOPPSYKLIST PRIMOŽ ROGLIČ REFLEKTERER OVER EN SPENNENDE SESONG.

Roglič, som kommer fra Slovenia, har de siste årene vært rangert som nummer én av UCI World Ranking for syklister og sykler for Team Jumbo-Visma. Sesongen 2020 viste seg å være den mest vellykkede og dramatiske i en utrolig sykkelkarriere så langt, siden han byttet fra skihopp til to hjul. 2020-Sesongen brakte med seg noen fantastiske øyeblikk.

SÅ NÆR PÅ TOUR DE FRANCE.

Tour De France 2020 begynte i Nice den 29. august for 22 lag og 176 syklister, med det siste løpet i Paris ved Champs Elysees søndag 20. september, en løype på hele 3484 kilometer.Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), som også er fra Slovenia, vant en dramatisk seier med landsmannen Primož, som ble Tourens yngste vinner på 111 år. Roglič bar den gule skjorta i 13 dager, men ble tatt igjen av Pogačar i en dramatisk siste etappe. For Adria Mobils hjemland Slovenia, var det en fremragende triumf å ha to landsmenn konkurrerende ved siden av hverandre i verdens mest ettertraktede sykkelløp.

Vinner av Liège-Bastogne- Liège

To uker senere var Primož tilbake i kampen. Dette løpet ble avgjort i en ekstraordinær femmanns-sprint til målstreken, der Roglič slo franskmannen Julian Alaphilippe på mållinjen i en svært tett fotofinish, noen respekterte sykkelobservatører kalte det «den tetteste fotofinishen noensinne.»

Kronet som mester igjen i Spania.

LA VUELTA 2020, 2892 KM OVER 18 ETAPPER FRA 10. OKTOBER, MED AVSLUTNING I MADRID 11. NOVEMBER. ROGLIČ VAR OVERLEGEN I ET EPISK LØP, DA HAN LEDET FRA START. VED Å VISE VILJESTYRKE OG BESLUTTSOMHET ENDTE AVSLUTNINGEN MED EN SOLOKAMP MOT RICHARD CARAPAZ FRA ECUADOR PÅ DEN NEST SISTE KLATREETAPPEN. PÅ DEN SISTE DAGEN INN TIL MADRID RAPPET HAN SEIEREN TIL SEG, MED MINSTE MULIGE VINNERMARGIN SIDEN 1984.

Året 2020 var eksepsjonelt på så mange måter, men også ekstremt vellykket for deg, da du begynte sesongen med seier og avsluttet som ledende rytter på UCI-rangeringslisten. Vi gratulerer deg nok en gang, og vær så snill og fortell oss hva du føler om denne ekstraordinære bragden?

Jeg ble så klart veldig fornøyd og stolt, men samtidig ønsket jeg mer. Jeg vil alltid bli bedre og møte større utfordringer, det er slik man blir og forblir best. Treningen og forberedelsesprosessene mine er også tilpasset dette, slik at jeg kan sloss for å holde på posisjonen min.

Til tross for den ekstraordinære bragden, resultatene og førsteplassene, klarer du likevel å holde føttene godt plantet på jorden. Hvordan gjør du det?

Rett og slett ved å være den du er. Du begynner hver dag ved å være sann mot seg selv, og samtidig må man ikke glemme hvor man kommer fra, og heller ikke hvordan har kommet seg der man er i dag. Dette er veldig viktig for meg, for i tillegg med alle forberedelsene og konkurransene, er det også mye som skjer samtidig. Og slik kan jeg holde meg fokusert på konkuranserytmen gjennom hele sesongen.

HAN VANT GOLDEN WHEEL 2020

Sesongen ble avsluttet på topp da Primož vant den prestisjefylte prisen Golden Wheel fra French Velo Magazine, som blir tildelt av idrettsjournalister fra hele verden.

Til tross for at kun en syklist kan heve hendene sine ved mållinjen, vet vi at sykling utvilsomt er en lagidrett, og man kan ikke nå toppen uten riktig energi og samarbeid innen laget. Hvordan forberedte du og lagkameratene dine deg for den nye sesongen i denne perioden, er du fornøyd med jobben som ble gjort?

Vi la størst vekt på at selv om det er mest individuell trening, så er vi fortsatt et lag. Og det betyr at vi alltid er i kontakt. Selv om vi trente hjemme, så støttet vi hverandre, motiverte hverandre og heiet hverandre frem gjennom hele denne perioden og i tiden med forberedelser, og samtidig arbeidet vi hardt, så det er hyggelig å se at vi har kommet seirende ut av en krevende periode. Støtten og tilliten vi har fra våre sponsorer og fans, betyr også enormt mye for oss.

Hvem eller hva tenker du mest på under krevende forberedelser og konkurranser, hva inspirerer deg når det mest vanskelig?

Fremfor alt må man stole på seg selv, gjøre tingene man elsker å gjøre og fortsette å lete etter måter å gjøre det enda bedre på. Familien er så klart min største kilde til oppmuntring og støtte, og de gir meg ekstra styrke til å møte opp til konkurranser så klar og motivert som mulig.

Kan du fortelle oss hva muligheten for å bruke bobil under forberedelsene og konkurransene betyr for deg og din familie?

Når alt kommer til alt, er det alltid forståelsen av at tiden er det mest verdifulle vi har, og tiden man tilbringer med sine kjære, betyr enda mer. Til tross for arbeidsrytmen, betyr bobil for meg alltid en form for fritid, så tiden vi tilbringer på denne måten, er verdifull for meg, fordi vi alltid har det hyggelig.

Intervjuet ble gjort i mars 2021. Du kan følge Primož i 2021–2022 sesongen
www.primozroglic.com og på www.adria-mobil.com

Primoz Roglic, vinner av olympisk gullmedalje i 2021, Individuell tidsprøve på landeveissykling.