Känsla av äventyr

Norra Wales. Semestrar som förr i tiden.

LLŶN ÄR ETT HIMMELRIKE FÖR SURFING, VANDRING OCH FRILUFTSLIV.

Eftersom norra Wales ligger precis bredvid nationalparken Snowdonia och ön Anglesey
är det inte konstigt att det nyligen hamnade på listan över de tio bästa globala destinationerna hos den populära reseguiden, Lonely Planet.

Kymriska (welsh) är det språk som vanligtvis talas och området ger en viss tidlös känsla, som påminner om semestrar för länge sedan. Här finns en växande mat- och bryggerikultur samt mycket historia, med några av Storbritanniens största slott. Här finns faktiskt något för alla och det är en fantastisk destination att lägga till på din lista med äventyr du vill uppleva.

av David Carradale - fotografi av Neil Morley och från Neal Rylatt

Här är sex saker att se:
LONELY PLANETS BEDÖMNING

North Wales utnämndes som en av debästa platser i världen att besöka 2017enligt Lonely Planets årliga lista ”Bestin Travel”, som sammanställs av en panel med reseförlagets författare och experter. Norra Walesprisades för sitt utbud av nya äventyr,såsom inomhussjön för surfing Surf Snowdoniai Conwy Valley. ZipWorld har attraktioner på tre ställeni norra Wales, inklusive världenssnabbaste och Europas längsta zipline (linbana),världens första zipline för fyra personer och BounceBelow, som är ett nätverk av gigantiska trampolinersom satts ihop i grottorna underBlaenau-Ffestiniog.

Den innehåller inte kanin (rabbit)!

Pröva den lokala delikatessen som kallas Welsh rarebit. Jag förväntade mig kanin, men det var det inte - det kan däremot inte bli fel med dessa ingredienser - ost, Worcestershiresås, senap och öl!