Lyxupplevelse

Hitta din perfekta plats.

Upptäck med om Astella

En härlig vecka i vackra Småland

Vi tillbringade en vecka bredvid en glittrande sjö mitt i vackra Småland i Adrias nya lyxiga Astella.

Det är tidig vår och träden har ännu inte blivit gröna och emellanåt blåser en kall vind. Vi njuter av utomhusaktiviteter när solen skiner och när det är kallt slappnar vi av med en god bok och god mat inomhus.

Vi kör till Småland, bogserar smidigt vår husvagn på vägarna och närmar oss sakta men säkert vårt mål, Sjöstugans Camping i Älmhult. Här vid sjön Möckeln ska vi njuta av naturen, vattnet och framför allt en vecka med Astella.

av Sanna Ohlander - fotografi Torbjörn Lagerwall

Campingplatsen är tyst, vilket gör det till en fantastisk plats, med ett trädäck och utsikt över sjön. Astella är lätt att installera och när allt är påslaget tar vi ut stolar, bord och grill.
Våren är en bra tid för att vara i denna typ av husvagn i detta väder.

Astellas kök och vardagsrum är rymliga och vi kan båda två röra oss fritt, nästan som om vi var hemma. Köket har en bra arbetsyta och ganska snabbt har vi kommit på hur allt fungerar. Vi fyller på matvaror, kläder och andra saker.

När solen tittar fram öppnar vi dörrarna till köket och njuter av att laga mat med utsikt över sjön medan vinden blåser.

Komforten är uppenbar när man rör sig mellan de olika ”rummen”. Sovrummet är väl åtskilt men ändå anslutet. Och så den otroliga lyxen att ha dubbla dörrar även i sovrummet. Att vakna på morgonen, öppna dörrarna och dricka en kopp morgonkaffe i sängen blir snabbt en vana.

Dagarna går snabbt, vi vandrar i skogen och i de närliggande naturreservaten och gör små avstickare där vi besöker glasriket, gårdsbutiker och möbelaffärer.

Ibland äter vi på en restaurang, men oftast lagar vi mat i Astella och sitter i soffan eller på trädäcket och tittar på solnedgången.

I slutet av vår vecka på denna perfekta plats packar vi med lite sorg i hjärtat ihop och åker hem. Men vi tar med oss ​​fantastiska minnen från vår tid i Astella, vilket absolut gav oss mersmak!

Natur, kultur och design i Småland

Småland är ett område med mycket natur, design och framgångsrika företagare. Det var här Carl von Linné föddes, Ingvar Kamprad startade IKEA, Astrid Lindgren hämtade inspiration till sina böcker om Emil i Lönneberga och Bullerbybarnen. Här finns grunderna för den svenska möbelhistorien och Glasriket.

Fler saker att se och göra finns på: www.visitasnen.se
Smaker i Småland
Mat med själ och hjärta
”För oss är det en självklarhet att gården inte ska använda några gifter eller konstgödsel. Vi strävar även efter att vara så självförsörjande som möjligt när det gäller att föda djuren. Vårt kött är nu en eu-eco-certifierad verksamhet.”

Säger Kristin och Lars

Upptäck med om