BILBAO –

MESTO PRESUNLJIVIH KONTRASTOV. NA POTI Z NOVIM COMPACTOM!

Smisel za dogodivščine

POBEGI

vsebine

PRIVLAČNA, A NEOPAZNA MEŠANICA STAREGA IN NOVEGA, TRADICIONALNEGA IN URBANEGA, OČARLJIVEGA IN DRZNEGA – BILBAO JE EDINSTVENO MESTO. NAJBOLJŠE PRI VSEM SKUPAJ PA JE: ŠE VEDNO JE DOKAJ NEODKRITO. MNOGO TURISTOV SI V BILBAU NAMREČ OGLEDA LE MUZEJ GUGGENHEIM. ČE PA STE MED SREČNEŽI, KI ZDAJ POZNAJO TO SKRIVNOST, POTEM DOBRO VESTE, DA JE TEMU RAZBURLJIVEMU MESTU TREBA POSVETITI VEČ ČASA IN MORDA POSKUSITI ODKRITI, ZAKAJ TAMKAJŠNJI PREBIVALCI SVOJEMU KRAJU PRAVIJO »PRESTOLNICA SVETA«.

Dekle z majhnega otoka, ki raziskuje svet. Iskreno veselje najde v brezčasni glasbi, plaži in sončnih zahodih. Obožuje besede in podobe, ki jih rada združuje in iz njih ustvarja zgodbe – pa vendar zelo težko sestavi neklišejsko biografijo.

 

Katrina  Escalona,

novinarka

V NOVEM COMPACTU JE TUDI ADRIJIN EKSKLUZIVNI DNEVNI PROSTOR S POGLEDOM V NEBO.

Med najpomembnejše dejavnike pri preporodu mesta Bilbao nedvomno sodi osupljiv muzej Guggenheim. Domačini vam bodo prvi opisali malo manj privlačno in bolj robato preteklost mesta, ki jo je zaznamovala industrija. Vendar pa se je mesto proti koncu 20. stoletja korenito spremenilo in začelo vlagati v umetnost, kulturo in turizem – posledica te poteze je bil tudi prepoznavni muzej Guggenheim. Zaradi njega je v do takrat pozabljeno mesto prišlo že na milijone obiskovalcev. Že če eno samo jutro namenite razstavam in arhitekturi Guggenheima v mestu Bilbao, boste hitro razumeli, koliko je muzej pripomogel k prepoznavnosti mesta.

21