BILBAO, EN STAD MED FASCINERANDE KONTRASTER. PÅ VÄG MED DEN NYA COMPACT!

Känsla av äventyr

UTFLYKTER

innehåll

BILBAO LIKNAR INTE NÅGON ANNAN STAD MED DESS SLÅENDE MEN SAMTIDIGT INTEGRERADE BLANDNING AV GAMMALT OCH NYTT, TRADITIONALISM OCH URBANITET, CHARMIGHET OCH KANTIGHET. OCH DET BÄSTA ÄR ATT: DEN FORTFARANDE ÄR EN DOLD PÄRLA. MÅNGA TURISTER KOMMER TILL BILBAO FÖR ATT BESÖKA GUGGENHEIM-MUSEET OCH INTE SÅ MYCKET ANNAT. MEN OM DU ÄR EN AV DE LYCKLIGT LOTTADE SOM FÅTT TA DEL AV HEMLIGHETEN, SÅ VET DU NU HUR DU KAN SÄTTA AV MER TID FÖR DEN HÄR STORSLAGNA STADEN OCH KANSKE UPPTÄCKA VARFÖR BILBAOS INVÅNARE KALLAR DERAS HEMVIST FÖR ”VÄRLDENS HUVUDSTAD”.

En tjej från en liten ö som omfamnar världen. Finner äkta njutning i tidlös musik, stranden och solnedgången. Älskar ord och bilder, pusslar ihop dem och skapar berättelser, men har otroligt svårt att skapa en klichéfri biografi.

 

Katrina  Escalona,

journalist

DEN NYA COMPACT MED ADRIAS EXKLUSIVA NYA SKY-LOUNGE-SITTGRUPP

En av de viktigaste bitarna i Bilbaos föryngringsprocess är utan tvekan det fantastiska Guggenheim-museet. De lokala invånarna kommer utan tvekan att berätta allt om stadens mindre tilltalande historia, som bäst kan beskrivas som industriellt smuts. Men i slutet av 1900-talet undergick staden en radikal förvandling där man valde att investera i konst, kultur och turism, en rörelse som lade grunden till det berömda Guggenheim-museet. Det har sedan dess lockat till sig miljoner av besökare till sina dörrar och till en stad som länge hade förbisetts. Tillbringa en förmiddag med att vandra igenom utställningar och beundra de arkitektoniska mästerverket som är Guggenheim Bilbao, och du kommer snart att förstå hur en byggnad kan placera sin stad på kartan.

21