Lifestyle
WINTERSE AVONTUREN

ICE, ICE BABY.

DE AVONTUREN HOEVEN NIET TE STOPPEN VANWEGE DE WINTER.

WINTER. DE PERFECTE TIJD OM IN DE SNEEUW TE SPORTEN, KERSTMARKTEN AF TE STRUINEN OF IN JE WARME EN GEZELLIGE COCON AAN DE DAGELIJKSE BESLOMMERINGEN TE ONTSNAPPEN. WAAR MOET HET PERFECTE WINTERVOERTUIG AAN VOLDOEN? ANDREW DITTON VERTELT JE WAAR JE OP MOET LETTEN, WELKE OPTIES JE NODIG HEBT EN ONTDEKT WAAROM SCANDINAVIËRS WEG ZIJN VAN ADRIA.

VAN BENEDEN NAAR BOVEN

Niemand heeft het graag koud. Alle Adria-voertuigen zijn uitgevoerd met optimale verwarmingsoplossingen voor een aangenaam warm interieur. Het is geen overbodige luxe om je verwarmingssysteem uit te breiden met vloerverwarming. In sommige lijnen is vloerverwarming standaard, bij vele andere is deze beschikbaar als optie.

BESCHERMING TEGEN DE ELEMENTEN

Nu het binnen warm is, is het zaak dat dat zo blijft. Het thermische protocol van Adria combineert hoogwaardige isolatie met een optimaal luchtstroombeheer. Dit zorgt voor een blijvend comfortabele binnenruimte met beperkt warmteverlies en zonder koude plekken en condensatie. Elk voertuig wordt getest in een koude ruimte van wel 40 graden onder nul. Brr!

ER WARMPJES BIJ ZITTEN

Alde- of Truma-verwarming? De meeste voertuigen van Adria hebben deze verwarmingssystemen. Ze hebben beide pluspunten en werken op gas en/of elektriciteit. Dieselverwarming is een optie voor bepaalde Twin-buscampermodellen. Hoe dan ook, als je een wintertrip hebt gepland, kies dan de optie die het beste bij jouw levensstijl past.

Alde. Alde, een centraleverwarmingsoplossing uit Zweden, wordt gezien als de superieure optie: de Zweden weten wel hoe ze een strenge winter warm doorkomen. De oplossing bestaat uit stille, effectieve radiatoren die het hele voertuig geleidelijk verwarmen zonder de luchtvochtigheid te verlagen. Alde biedt een volledig geïntegreerde vloerverwarming.

Truma. Een korte verwarmingstijd en bedieningsgemak zijn pluspunten van het luchtverwarmingssysteem van Truma. Je kunt de luchtuitlaten zo afstellen dat de warmte precies terechtkomt waar jij wilt. Op die manier kun je zelfs verschillende temperatuurzones creëren. In sommige Adria-modellen kun je ook de optie voor elektrische vloerverwarming kiezen.

DIT ZIJN DRIE TOPPERS VOOR GEBRUIK IN DE WINTER.