Stane, ki ima več kot 36 let izkušenj v podjetju Adria, se zares spozna na svoje delo. V zadnjih letih nadzoruje razvoj avtodomov. Nanj se obračajo vsi, ki bi radi karkoli izvedeli o podrobnostih, saj ima dober občutek za prostor, obliko in funkcionalnost. Njegovemu natančnemu očesu ne uide prav nobena podrobnost. »Trendi se spreminjajo, kar se pogosto odraža v razvoju tlorisov in naši ponudbi,« razlaga Stane. Številni trendi izhajajo iz tega, kako ljudje živimo doma, pri čemer je v Evropi trenutno zelo priljubljena razporeditev odprtega družinskega prostora, povezanega s kuhinjo. Tako razporeditev je v avtodomu težko doseči, a Adrijina rešitev je nadvse zanimiva.

življenje v gibanju

AVTODOMI

Novost v sezoni 2019 sta tlorisa z "Odprtim salonom" za 670 DC in 670 DL  z dvema zofama v dnevnem prostoru za več spalnega prostora in novi 600 SC Coral, ki je kompaktnejših od prejšnjih modelov. STRAN 15

NOVI TLORISI Z "ODPRTIM SALONOM"

NAJNOVEJŠE SMERNICE NA PODROČJU TLORISOV ZA AVTODOME

 

»DANES JE ŽIVLJENJE PRECEJ DRUGAČNO OD ŽIVLJENJA V PRETEKLOSTI, ZATO NI PRESENETLJIVO, DA SO SI ŠTEVILNE NOVOSTI UTRLE POT TUDI V NAŠE NAJBOLJ PRILJUBLJENE AVTODOME,« JE POVEDAL STANE BUKOVEC, PRODUKTNI VODJA ZA AVTODOME V PODJETJU ADRIA MOBIL, KO SMO GA POVPRAŠALI O NOVIH TLORISIH ZA SEZONO 2019 PRI MODELIH SONIC, MATRIX IN CORAL.

Novo v sezoni 2019 so modeli s predpono tlorisa D. D pomeni »dvojno« oziroma »dve zofi« ali kot to imenuje Adria tloris "Odprt salon". Našli jih v boste v vozilih Sonic, Matrix in Coral. Nov tloris predvideva dve zofi, ki sta nameščeni ena proti drugi in se nahajata nasproti prilagodljive jedilne mize v odprto zasnovanem prostoru. Pri značilnem tlorisu "Odprt salon" razporeditev sedežev omogoča prilagodljivost – eno razporeditev za vožnjo z do 4 homologiranimi sedeži (vsak s tritočkovnim varnostnim pasom) in drugo za kampiranje, pri kateri so sedeži postavljeni drug proti drugemu in je prilagodljivost mize večja.

16

S tem pridobimo več prostora, lažji prehod med potniško kabino in dnevnim prostorom in še več udobja, posebej v času obrokov. Jedilna miza, ki je tako 20 % večja (dolžina: 750 mm x širina: 840 mm), se zloži na polovici za še večjo prilagodljivost (dimenzije zložene mize: dolžina: 750 mm x širina: 420 mm). V modelih Sonic in Matrix je vgrajeno stransko okno, zaradi česar je dnevni prostor zelo svetel in zagotavlja občutek večje prostornosti. Nov tloris pri Coralu predvideva dodatno posteljo in tako omogoča udobno spanje za tri osebe.

V sezoni 2019 denimo razporeditev sedežev pr Matrix  670 DL omogoča prilagodljivost oziroma eno razporeditev za vožnjo z do 4 homologiranimi sedeži s tritočkovnimi varnostnimi pasovi in drugo razporeditev za kampiranje, pri kateri so sedeži postavljeni drug proti drugemu in je prilagodljivost mize večja.

NOVO Integriran model Sonic ki spada med vrhunske avtodome Adria, ima zdaj tudi različici z dvema zofama, različici 700/710 DLT, 700/710 DC.

 

17

Vsi modeli niso na voljo v vseh državah, zato se vedno posvetujte z Adrijinim zastopnikom v svoji državi ali obiščite spletno mesto Adria www.adria-mobil.com.