34

Letovišče Apukka na Finskem, ki je svoja vrata prvič odprlo decembra 2017, ponuja celo vrsto edinstvenih izkušenj bivanja ob opazovanju severnega sija.

Ena takih izkušenj za eno ali dve osebi je miren večer, preživet sredi divjine v toplini in udobju zelo posebne prikolice za opazovanje severnega sija.

 

 

navdih za dogodivščine

NAVDIHUJEMO VAŠA DOŽIVETJA

APUKKA RESORT

HELSINKI

rovaniemi

Sledenje sanjam

Lov za severnim sijem

Nekateri ljudje ne sledijo svoji sanjam, saj se bojijo, da bodo razočarani. A optimisti trdijo, da je treba sanjati, saj se sanje drugače ne bi mogle uresničiti. Že od nekdaj si želim videti severni sij ali t. i. auroro borealis, če jo poimenujem s pravim imenom.

A tako kot pri sanjah, ni nikoli zagotovila, da jo boš zares uzrl. Svetloba se prikaže samo, če so izpolnjeni nekateri pogoji. Možnosti, da bi uzrli severni sij, lahko povečamo z izbiro oddaljene lokacije v arktičnem krogu s temnim nebom, daleč stran od svetlobnega onesnaževanja velikih mest. Izberite večer, ko bo nebo jasno, in preverite, ali luna ne bo prevelika ali presvetla. Letovišče Apukka na Finskem, ki je svoja vrata prvič odprlo decembra 2017, ponuja celo vrsto edinstvenih izkušenj bivanja ob opazovanju severnega sija. Ena takih izkušenj za eno ali dve osebi je miren večer, preživet sredi divjine v toplini in udobju zelo posebne prikolice za opazovanje severnega sija. Kaj je prikolica za opazovanja severnega sija? Izkušnjo omogoča čudovita, ljubka prikolica Adria Action. Njena nepogrešljiva oblika in čudovita zaobljenost ji dajeta sodoben, a klasičen videz. Zaradi odbite oblikovne zasnove, luksuznih specifikacij, trdne kakovosti, vrhunske izolacije in seveda izjemno velikega strešnega okna je ta prikolica kot nalašč za letovišče Apukka. Za uporabo v letovišču Apukka je bilo treba prikolico Action opremiti z blagovno znamko v slogu Apukke in kolesa zamenjati s smučmi.

V osnovi gre torej za prikolico Adria Action na smučeh. Sam sem že od nekdaj velik navdušenec nad serijo Action. Rad imam lepo oblikovno zasnovo, a le po pogojem, da je ta tudi uporabna. Pred desetimi leti sem preživel celo poletje na turni smuki v prikolici 361LH in vesel sem, da je zdaj na voljo nadgradnja te klasike. Prikolico Action 391PD sem prvič videl v Düsseldorfu in zame je bila to ljubezen na prvi pogled. Slogan »Naj vas navduši nov original« je privabil pozornost javnosti. In res me je navdušil. Lahko si torej predstavljate moje navdušenje, ko sem dobil možnost, da uresničim svoje sanje in obiščem letovišče Apukka na Finskem v predelani prikolici za opazovanje severnega sija Action 391PD. Po topli dobrodošlici v majhnem letovišču je prijazen in navdušen Mikko priklopil prikolico za opazovanje severnega sija na svoje motorne sani in že sva se odpeljala v divjino. Takoj, ko sem bil sam v prikolici, sem si postregel z vročim napitkom iz jagodičja in prigrizki, ki so jih zame pripravili v letovišču. Da bi ohranili stvari enostavne, kuhanje v prikolici ni dovoljeno, zaradi česar vsebniki za vodo,

35

 

APUKKA RESORT